Hétfő-Péntek:
8-16 h
Szombat:
előzetes megbeszélés alapján
A dentális implantáció a hiányos vagy elveszett fogazat helyreállításához alkalmazhatókorszerű terápiás módszer, amelynek alapelvei és gyakorlati módszerei napjainkban már tudományosan is bizonyítást nyertek.
Az egyes fogak, illetve fogazat teljes vagy részleges elvesztése a rágófunkció csökkenéséhez vezet.
Az arc harmóniájának megváltozása esztétikai és lelki zavarokat okozhat.
Az elveszett fogat-fogakat általában hagyományos módszerekkel is pótolhatjuk. Ilyenkor a maradék fogak előkészítése után a hiányzó fogakat hídtaggal pótolva ragasztott hidakkal rehabilitáljuk a beteget.
Teljes foghiány esetén kivehető lemezes fogpótlásokat készítünk.
A szájban elhelyezett implantátumok elterjedése a konvencionálisan nem vagy csakaz ép fogak feláldozása árán elérhető megoldások helyett előnyösebb magasabb minőségű munkát eredményezhet.
A fogorvosi célú implantáció mindig fakultatív megoldásnak számít, amelyre - az orvos általi részletes tájékoztatás alapján - a beteg kérésére kerülhet sor.


1. hosszú sorközi vagy sorvégi hiány.
Ebben az esetben hagyományosan kivehető fogművet kell készíteni.
Az implantátum beültetésével egy olyan fix fogmű készíthető, amelynek viselési komfortja, funkcionális stabilitása és esztétikai hatása előnyösebb.
2. Teljes foghiány esetén stabilan rögzülő fogsor készíthető

Egy, esetleg két egymás melletti foghiány esetén az implantációval kombinált
fogpótlás komoly előnyt jelenthet a hagyományos módszerrel szemben, mivel az ép foganyag feláldozása nélkül készülhet esztétikus korona.
3. olyan betegeknél, akiknél pszichés okok vagy hátrányos klinikai-anatómiai adottságok miatt a hagyományosan készített protézisüket viselni nem képesek.
1. Az előzetes vizsgálatok és a tervezés a rendelőben történik.

Az első lépésben rövid anamnézist veszünk fel, hogy az implantáció ellenjavallatait kizárjuk. /rendszerbetegség, immunzavarok, vérzékenység/ Ezt követően az állcsont morfológiai adottságait vizsgáljuk. Ezután kerül sor a panoráma röntgenfelvétel készítésére, ami alapján tájékozódhatunk a megfelelő csontrészlet szerkezetéről, az idegcsatornákés az arcüreg elhelyezkedéséről.


Panoráma röntgen-felvétel

2. A tervezés: a műtét előtti vizsgálatok után történik.
A protetikai tervezés alkalmával a beteget tájékoztatjuk arról, hogy hány db implantáumra van szükség az adott esetben.
A beteg tájékoztatást kap a műtét lefolyásáról.

3. A fogorvosi implantátum beültetése a sterilitás és a szigorú aszepszis szabályai szerint, helyi érzéstelenítésben történik.
A szorongó betegek pszichés előkészítést kapnak, általában ez elegendő.
A csavarimplantátum beültetése két szakaszban történik.
Az első alkalommal a csavarimlantátumot behelyezzük a csontba. Az alsó állcsonton három, a felső állcsonton négy hónap a gyógyulási idő.
A periimplantációs csont biztonságos gyógyulása után kerül sor a második műtétre.Ilyenkor egy kisebb feltárásra van szükséga nyakrész behelyezéséhez. Az esettől függően, általában két hét után - feszes gingiva
létrejötte - történik a lenyomatvétel.

4. Utógondozás
A műtétnek olyannak kell lennie, hogy lehetővé tegye a szövődménymentes gyógyulást. A sebet feszülésmentes varrat zárja le, ennek eltávolítása hét nappal a műtét után történik. Ezidő alatt minden beteg antibiotikumos kezelés alatt áll. A fájdalom csillapítására csak
az első napokban van szükség.
A műtéti területet kívülről jegelni kell, így elkerülhető, a duzzanat, ami a műtétből fakad. Ha a páciens követi az orvosi utasításokat, a fogászati implantáció nem jelent nagyobb megterhelést, mint egy fogeltávolítás.Fáj-e az implatálás?
- Az implantálás helyi érzéstelenítésben történik, a betegre nézve nem jelent
nagyobb megterhelést, mint egy fogeltávolítás.

Tíz éve éve távolították el az alsó rágófogaimat, lehet-e nekem implantálni?
- Szükséges hozzá az alsó állcsont megtekintése, szélességének és magasságának ellenőrzése panoráma röntgen segítségével.
Ezután lehet eldönteni, hogy a csont mennyisége elegendő-e.

Erős csontritkulásban szenvedek, lehet-e beültetni?
Az implantátum rögzítése bizonytalan, a kilökődés veszélye nagyobb.


Klinikánkról    |    Fogászati kezelések     |    Implantáció    |    Egészségpénztár    |    Kapcsolat
Copyright 2006 titandent